4 Tablete 4G ieftine si bune in 2016

4 Tablete 4G ieftine si bune in 2016

tablete 4g ieftine si buneA trecut deja ceva timp de cand retelele de telefonie mobila din Romania ofera servicii de internet mobil 4G. Daca pana acum cea mai mare viteza de internet pe telefoane si tablete era 3G ei bine viteza 4G este de pana la 10 ori mai buna.

Desigur tabletele 4G sunt mai scumpe decat cele 3G insa daca vrei o tableta care sa-ti ofere acces rapid la internet indiferent unde te-ai afla, atunci pretul unei tablete 4G este o investitie si nu o cheltuiala.

Mai exact ce inseamna 4G, e vorba de viteza de transfer de date in retelele de telefonie mobila. Mai simplu, viteza internetului.

Asa ca in acest articol m-am decis, defapt nu m-am decis singur, ci in urma mesajelor pe care le-am primit de la voi, vizitatorii site-ului cerandu-mi sa fac o lista cu tablete 4G mai bune si cu preturi mai mici, un fel de top tablete ieftine, doar ca sa fie 4G.

Am ales 4 modele care mi se par foarte bune ca si raport calitate/pret.

Prima tableta din aceasta scurta lista este Lenovo Tab2 A10-70, o tableta 4G foarte performanta cu ecran de 10 inch.

Este echipata cu un procesor quad-core de 1.7 GHz. Performanta oferita de procesor se observa la timpii foarte scurti de reactie ai aplicatiilor care se incarca aproape instant iar mutarea de la o aplicatie la alta se face foarte fluid, fara sacadari sau blocari ale ecranului.

Memoria RAM este de 2 GB LPDDR3 iar display-ul este IPS Full HD cu o rezolutie maxima de 1920x1080p.

Trecem la a 2-a tableta din acest top, si anume tableta Allview Viva H1001, tot o tableta cu display de 10″, cu un pret putin mai mic decat cel al tabletei Lenovo, mai exact tableta Allview costa undeva la 600-700 de lei in timp ce tableta Lenovo de mai sus ajunge la suma de 1000 de lei.

Desigur nu are rost sa mai mentionez ca este o tableta 4G. Are un procesor quad-core de 1 GHz si 1 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare este de 8 GB.

Mergem la a 3-a tableta 4G ieftina, de aceasta data o tableta Vonino, foarte buna, foarte performanta avand in vedere pretul relativ mic, este vorba de modelul Epic E7, o tableta cu display de 7″, cu un design practic si dotarii bunicele.

Vonino Epic E7 este dotata cu un procesor Octa-core de 1.7 GHz, extrem de performant, performanta care se poate vedea clar de la prima utilizare a tabletei. Navigarea online si incarcarea aplicatiilor este foarte rapida, asta nu doar datorita procesorului ci si celor 2GB memorie RAM pe care tableta ii are.

Apropo de tablete Vonino, iata un video cu 11 modele, cu tot cu preturi si o scurta descriere a fiecarei tablete.

Revenind la modelul Epic E7, tableta are o capacitate de stocare de 16 GB, insa daca nici acestia nu sunt suficienti ii poti upgrada pana la 32 GB cu ajutorul unui card microSD. Ca si pret, avand in vedere dotariile sa stii ca este foarte usor accesibil, mai exact tableta Vonino Epic E7 costa undeva la 600 de lei. Tine cont ca este o tableta cu procesor octa-core.

Si ultima tableta 4G, a 4-a din aceasta lista, e vorba de Samsung Galaxy Tab A T285, o tableta cu ecran de 7″, cu un design curat, elegant, de altfel ca majoritatea tabletelor marca Samsung. Mai multe despre aceasta tableta, vei afla intr-un articol separat dedicat doar ei, mai exact un review complet al tabletei Samsung. Pana atunci sper ca aceasta mica lista sa-ti fie de folos si sa te ajute in alegerea unei tablete 4G.

Si lasand tabletele la o parte as vrea sa va rog sa ma ajutati in comentari cu o recomandare de un model de telefon smartphone rezistent la socuri, apa si praf, un telefon pentru santier cum i se mai spune. Am nevoie de un smartphone super rezistent si mi-ar prinde bine niste recomandari, sfaturi, pareri de la cineva care are sau a avut un astfel de telefon. Asa in mare m-am orientat catre un iHunt S10 Tank sau ceva model de la Blackview. Astept comentariile voastre.


Comments are closed.